TidsLiv

Det här är bloggen för dig. Och för mig. Här ska vi kunna mötas i det hemska som förenar oss. Det kommer att handla om upprepade övergrepp, sex som självskadebeteende och vägen tillbaka. För dig. Och för mig.

Spar plats åt någon annan.

Kategori: Allt det andra

Vägskälet som är mitt.

Kategori: Behandlingshem, Depression, Min historia, PTSD, Självskadebeteende

I 13 år har jag försökt fly ifrån min historia.
Jag har gjort allt. Allt, för att förneka vad som har hänt. Jag har provat alla vägar, alla spår, alla alternativ, testat allt. Har i min strävan till att slippa konfronteras med mitt förflutna fördärvat ännu mer. Trott att om jag bara jobbar dygnet runt så slipper jag känna. Om jag bara byter namn, byter stad så kan jag få börja om. Om jag bara upprepar det avskyvärda kan jag återfå kontrollen. Om jag bara ifrågasätter mig konstant, dygnet runt, så kommer jag att till slut tro på det inte har hänt.
Jag har testat allt.

Inget har fungerat.
Mina försök har lett mig fram till idag. 13 år senare. Jag sitter på ett behandlingshem, kan inte arbeta, kan inte vara i min hemstad, kan inte vara med mannen jag älskar. Jag är deprimerad, har mardrömmar, flashback, påträngande minnen, har PTSD, skadar mig själv, har tankar på att ta mitt liv och tycker att det mesta i livet är rätt värdelöst.
Så vad ska jag göra nu?

Det finns en väg kvar, den som känns mest skrämmande.
Den som är tvärtemot allt det jag gjort innan.
Den som går emot allt.
Den som innebär att erkänna vad som har hänt. Ta in hur det har påverkat mig. Vad det har gjort med mig. Hur jag har mått. Hur jag mår. Hur överjävligt livet har varit. Hur andra människor har skadat mig. Hur ont det har gjort. Hur ont det gör.

Verkligheten, helt enkelt.
Fast det är allt annat än enkelt.
Det är det svåraste jag gjort hela mitt liv.
Men också det viktigaste.


.

Se henne flyga fritt.

Kategori: Allt det andra

Du förtjänar henne inte.
Du kommer aldrig att förtjäna henne.
Det du utsatt henne för kan aldrig glömmas bort, aldrig raderas. Det kommer att ligga kvar som ett sår hos henne och en brännmärkning hos dig.
Du är en liten människa. Alla fel ligger hos dig, alla brister, alla misstag, allt det du vill avskriva dig ifrån - är ditt. Är så in i helvete mycket ditt.

Du är inte korkad, du vet att det du gör är fel. Är uppåt väggarna fel. Ändå fortsätter du. Och det är inte bara det att du är så otroligt liten att du slår någon som är helt oskyldig - du beskyller henne för det. Skyller dina tillkortakommanden på att det är hon som provocerat fram det. Att om hon bara ändrade sig skulle allt bli bra. Innerst inne vet du att det är lögn.

Hon kommer aldrig kunna göra rätt, för hon aldrig gjort något fel.
Hon kan aldrig leva upp till dina krav, för att de är orimliga.

Till slut är allt hennes fel; disken, din huvudvärk, att bilen inte är tankad, att räntan stiger, lönen sänks, frosten i maj och sommarvärmen i december.
Och du slår hårdare. Siktar bättre. Skadar mer.

Hon kommer lämna dig. När tiden är mogen och hon har kommit till fullständig insikt med vilket jävla as du är. Då lämnar hon dig. Kliver ut genom dörren och kommer aldrig tillbaka. Du kommer att böna och be, hota henne, prata om att du kan bättra dig, skrika åt henne. Men hon är borta. Och du blir kvar med din självömkan, som att det vore dig det är synd om. Att du inte kunde hjälpa ditt humör. Men du hade ett val.
Du hade alltid ett val.
Och du valde fel.

Du förtjänar henne inte.
Du förtjänar knappt att vara vid liv.
Men, det finns fortfarande tid för förändring. Du kan välja nu att jobba med dig själv, inse dina brister och se hur du skadar människor. Det kommer inte vara enkelt. Men efter vad du har utsatt henne för förtjänar du inte att ha det lätt. För hon har lidit så länge. I det tysta har hennes tårar fallit över kinderna som du har färgat lila, blå och gröna.
Det är tid nu att du förstår vad du har gjort.
Vilka spår du har satt. Vilken inverkan du har haft.

Du kan nu bestämma om nästa person du möter ska få utstå samma helvete eller om du faktiskt inser att det är du som är problemet och det är hos dig, endast hos dig, som lösningen ligger.


.