TidsLiv

Det här är bloggen för dig. Och för mig. Här ska vi kunna mötas i det hemska som förenar oss. Det kommer att handla om upprepade övergrepp, sex som självskadebeteende och vägen tillbaka. För dig. Och för mig.

Trygga land.

Kategori: Allt det andra

(null)

Den ligger spegelblank framför dig. Stilla. Lugn. 
Inbjudande med en hint av varsamhet. Människor har passerat här men människor har också försvunnit här. Allt beror på tid. Temperatur. Tur.
Det första steget kommer vara trevande. Det andra kommer kännas bättre. Det tredje kommer vara stabilt och det fjärde säkert. Efter ett tag kommer du inte märka att du går på fruset vatten längre. Det kommer kännas stadigt under dina fötter. Då är blicken fäst på andra sidan. Och det känns som att du utan svårigheter kommer att ta dig dit. 

Tills du kommer till mitten. Där är det värst. Där är isen som tunnast och där är du som längst ifrån land åt alla håll. Vart ska du gå? Du vill ta dig över men är rädd för att ramla i. Tänk om inte isen håller. Du vill gå tillbaka där du kom ifrån men medveten om att det finns inget kvar att hämta där. Du vill till andra sidan. Du vill framåt. 

Ett steg. Håller isen? 
Ett steg till. Det knakar. 
Ett steg till. Håller isen? 
Ett steg till. Något brister.
Ett steg till. Håller den? 
Ett steg till. 
Isen håller. Den håller. 
Fortsätt gå. Kommentera inlägget här: