TidsLiv

Det här är bloggen för dig. Och för mig. Här ska vi kunna mötas i det hemska som förenar oss. Det kommer att handla om upprepade övergrepp, sex som självskadebeteende och vägen tillbaka. För dig. Och för mig.

Fly tid, övertid.

Kategori: Allt det andra

Hjärtat är en värdelös kompass.
Den vill ta dig till nya höjder men kan aldrig peka dig i rätt riktning. Den är irrationell och impulsstyrd. Den kan skrika så högt om något som känns men som inte finns. Eller vara tyst om något som inte känns men som finns. Den är brutal och ärlig. Direkt och absolut. En komplett galning egentligen.

Hjärnan är en värdelös karta.
Den har problemlöst alla potentiella faror men lyckas ändå försätta sig i situationer som den inte kan hantera. Den är analytisk och beräknade. Den lägger ofta fällben på sig själv. Den pepprar en full med tankar som man aldrig velat tänka. Påpekar saker man helst velat glömma.

Så lyssna inte bara på hjärtat.
Lyssna inte bara på hjärnan.
Låt de i symbios komma fram till det bästa resultat. Väg in deras argument. Ställ dem mot varandra. Om världen inte är svart och vit så är inte Du det heller.
Den är svår att hitta, men det finns en mitt. Ett centrum där både hjärtat och hjärnan får komma till tals. Där deras erfarenheter och kunskap kan leda en fullkomligt rätt.

 

Kommentera inlägget här: