TidsLiv

Det här är bloggen för dig. Och för mig. Här ska vi kunna mötas i det hemska som förenar oss. Det kommer att handla om upprepade övergrepp, sex som självskadebeteende och vägen tillbaka. För dig. Och för mig.

Där vägarna är skilda.

Kategori: Vardagen


Det ljusnar mer och mer. Mörkret gör inte inbrott förrän på kvällen. Det går att sitta ute i solen på dagarna och få fräknar i ansiktet. Vi närmar oss en vår för att sedan gå över i en sommar. Sverige är i något slags upplösningstillstånd så fort graderna stiger över tio. Som ett sovande folk tar vi oss ut ur vårt idé och knarkar D-vitamin även om det blåser över 20 meter per sekund. Sådant spelar ingen roll längre. Skiner solen då är man tamej fan utomhus om man är en riktig svensk. Det står i grundlagen. 

Så jag är nog inte riktigt svensk. Jag är motsatsen. Nu när det ljusnar tidigare måste jag göra allt för att mitt rum ska bli mörkare. För att min själ fortfarande ska få dansa i takt med höstlöven. Vi går i en förneklesefas fram till oktober då vi äntligen kan slappna av igen. Att min klädsel går i femtio nyanser av kolsvart är inte unikt för varesig vinter eller sommarhalvåret. Det är mer konstant. Kombinera svart med mer svart kan helt enkelt aldrig bli fel. 

Personalen tittar bekymrat på mig när jag rynkar på näsan över nyheten att det kommer bli runt tjugo grader i helgen. Jag knyter fingrarna och hoppas på regn. Störtregn. Helst störtande ösregn. 
Så det skiljer sig lite åt. Reaktionerna över den stundande värmen. Jag är ganska ensam på min sida där jag skulle kunna tänka mig snöblandat regn och rusk året om. Kanske fyra dagar med varm sol, det är allt jag behöver sedan står jag mig. De andra tittar på mig som att jag inte vore riktigt klok. De sitter och kvittrar vid middagsbordet och jag går därifrån. Innan jag lämnar rummet säger jag:

- Jag hoppas det regnar hela sommaren.
De är blixtsnabba med svar:
- Vi hoppas det är sol hela hösten.
Touché. 

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2017-03-31 | 00:30:26

    åh likadan. går ut svintidigt för att slippa solen. drar för gardiner och går ut när solen går ner. glädjs åt moln och snöblandat regn. ingen förstår. men vår tid kommer ❤️ kram A

Kommentera inlägget här: