TidsLiv

Det här är bloggen för dig. Och för mig. Här ska vi kunna mötas i det hemska som förenar oss. Det kommer att handla om upprepade övergrepp, sex som självskadebeteende och vägen tillbaka. För dig. Och för mig.

När ljuset är mörkt.

Kategori: Depression, Slutenvården

För ett år sedan.
Ingen ser mig. Ingen har mig. Ingen tar ansvar över mig. Jag fyller mina dagar med förnekelse och försöker hela tiden hålla huvudet över vattenytan. Jag håller på och dränks i mitt eget sätt att överleva. Mina strategier håller på och bli min död. Det blir för mycket. Slutenvården tappar bort mig. Duschen kan inte dölja något. I varmvattnets strålar blandas mina tårar med blod och jag skriker högt inombords;
Jag överlever inte det här.

För en månad sedan.
Hoppet är en liten strimma av ljus. Syns endast vid totalt mörker. Måste kisa för att se en framtid. Kan inte visualisera mig slutet, måste bara lita blint på att det finns där. Tro på omgivningen när de säger att det kan bli annorlunda. Att det här nattsvarta inte varar för evigt. Men jag kan inte veta säkert. Så tvivlen är många. Avlöser varandra och blandas upp med sorgen, förlusten, förtvivlan och ilskan.
Det gör så ont att jag inte veta vart jag ska ta vägen. Då är tanken tydlig;
Jag överlever inte det här.

Igår.
Ett andetag in. Ett andetag ut. Fokus på att överleva dagen. Timmen. Minuten.
Sätter upp små delmål som egentligen bara går ut på att hålla mig sysselsatt medan omvärlden försöker förgöra mig. Det är svårt hela tiden. Smärtsamt hela tiden.
Ältandet äter upp mig inifrån;
Jag överlever inte det här.

Just nu.
Jag överlever inte det här.
Men lever ändå.

 

Kommentera inlägget här: